Tuinonderhoud

Om de tuin en het buitenterrein in vorm te houden is goed onderhoud nodig. Voor zowel kleine als grote buitenruimtes is hiervoor bij Sungardens de kennis en jarenlange ervaring aanwezig, alswel de apparatuur die hiervoor nodig is.

Samen met de klant stellen wij een onderhoudsschema op, zodat de tuin elk seizoen weer in perfecte conditie blijft.


Voorjaarsbeurt

In het voorjaar ontwaakt de tuin langzaam uit zijn winterslaap en is het weer tijd voor de eerste werkzaamheden. Zoals het snoeien van (vrucht)bomen en heesters, het opschonen en bemesten van de borders, het opschonen van de vijver, het verticuteren en bemesten van het gazon en het spuiten van bestratingen tegen onkruid en algen.


Z
omersnoei

In de zomer (vanaf juni tot ver in september) is het tijd voor het snoeien van onder meer alle groenblijvende heesters, hagen en klim-/heiplanten.


Najaarsbeurt

Het najaar is het seizoen voor het snoeien van heesters en bomen als de walnoot, esdoornsoorten, berken en druivenstokken. Deze bomen gaan ‘bloeden’ als ze te laat in het voorjaar nog gesnoeid worden. Andere onderdelen van de najaarsbeurt zijn het gedeeltelijk terug knippen van vaste planten, het opschonen en bekalken (tegen verzuring) van borders, het afdekken van vorstgevoelige planten, het planten van bloembollen, het opschonen van de dakgoten en het verwijderen van overtollig blad.